Digimarkkinointi tavoittaa kohderyhmän nopeasti

Digimarkkinointi

Digimarkkinointi on tällä hetkellä suuremmassa roolissa kuin koskaan. Siitä voidaan käyttää myös termejä nettimarkkinointi, Internet-markkinointi tai online-markkinointi, sillä se tapahtuu verkossa. Digimarkkinoinnilla on tavoitteena tavoittaa oikea kohderyhmä ja tämä onkin yksi nettimarkkinoinnin tärkeimmistä eduista.

Itse digitaalisen markkinoinnin tekeminen ei sinällään ole välttämättä hyödyllistä, jos mainoksille ei ole katsojia. Niinpä markkinointi täytyy suunnitella siten, että se tavoittaa oikean yleisön ja lopulta myös toimii.

Silloin, kun digimarkkinointi todella toimii, näkyy tämä suoraan tuloissa ja kasvavissa asiakasmäärissä. Kun oikeat ihmiset näkevät mainontasi, yhä useammat asiakkaat löytävät palvelusi pariin.

Hakukoneoptimointi olennaisessa osassa

Hakukoneoptimoinnilla eli SEO-optimoinnilla voidaan taata, että mahdolliset asiakkaat löytävät yrityksen, palvelun tai tuotteet netistä, hakukonetta käyttäen. Mikäli SEO-optimointia ei ole tehty, yritys ei välttämättä näy hakukoneiden hakutuloksissa lainkaan. Tällöin asiakkaiden on vaikea löytää haluamaansa palvelua.

SEO-optimoinnin myötä verkkosivustolla käytetään juuri sellaisia hakusanoja, jotka hakukoneet löytävät. Sivustolla ja markkinoinnissa käytettävät avainsanat valitaan sen mukaan, mitä netin käyttäjät suosivat. SEO-optimointiin on tärkeä tutustua, jos haluaa maksimoida oman markkinoinnin tulokset.

Hakukoneita kannattaa itsekin hyödyntää palveluiden etsinnässä. Niiden kautta löytyvät niin kirjanpitopalvelut, mainospalvelut kuin muutkin yrityksille tarpeelliset palvelut. Toki myös viihdesivustot löytyvät sen kautta. Erilaisia vertailusivustoja kannattaa tarpeen mukaan käyttää. Esimerkiksi suomalaiset nettikasinot löytyvät usein vertailtuna, niiden lisenssit, pelivalikoimat ja muut mainittuina.

Digimarkkinoinnin hyötyjä

Nettimarkkinoinnissa kohderyhmä tavoitetaan paljon helpommin kuin esimerkiksi vanhanaikaisen lehtimainonnan kautta. Verkossa markkinoinnin voi kohdentaa esimerkiksi tietynikäisille tai tiettyä sukupuolta edustaville netin käyttäjille. Esimerkiksi urheiluvaatteiden mainonta saadaan kohdennettua juuri kyseisestä aiheesta kiinnostuneille.

Digimarkkinoinnin myötä yhdellä mainoksella voidaan tavoittaa hyvin laaja yleisö. Tavoitettava yleisö voi olla jopa maailmanlaajuinen, riippuen sitä, miten markkinointi on toteutettu ja mikä on haluttu kohdeyleisö.

Digimarkkinoinnissa ei ole väliä, missä itse mainostava yritys sijaitsee, sillä markkinointi tavoittaa kaikki nettiä käyttävät. Yrityksen on mahdollista olla vuorovaikutuksessa missä päin tahansa asuvien, potentiaalisten asiakkaiden kanssa.

Oikein tehtynä markkinointi voi hyödyntää jopa vielä pitkän ajan jälkeenkin. Moni tuntee sanonnan, jossa kaikki, mitä nettiin laittaa, pysyy netissä. Tästä voi joissain tapauksissa olla haittaa, mutta digimarkkinoinnissa myös vanhoistakin julkaisuista voi olla hyötyä. Parhaimmillaan vanhat mainokset voivat tuoda jopa passiivista tuloa. Sama pätee esimerkiksi YouTube-kanavaan, jonka kaikki videot voivat yhtä lailla tuoda tuloa, riippumatta siitä, kuinka vanhasta videosta on kyse. Toki kannattaa pitää huolta siitä, että yrityksen some-tileillä tai YouTubessa olevat videot ja julkaisut ovat ajan tasalla.

Digitaalinen vs. perinteinen mainonta

Google optimointi

Vaikka digitaalinen mainonta tuo markkinoijalle paljon hyötyjä, ei perinteistä mainontaa kannata kuitenkaan unohtaa. Moni asiakas on mielissään saadessaan käsiinsä esimerkiksi perinteisen kuvaston tai paperimainoksen. Varsinkin, jos sellaisia on tottunut selaamaan aikaisemminkin. Monille perinteisten mainosten selaaminen käy luontevammin kuin digitaalisen. Tästä syystä molemmat markkinointitavat kannattaa ainakin vielä toistaiseksi pitää.

Perinteisen mainonnan kanssa laajan kohderyhmän tavoittaminen on monin verroin haastavampaa kuin digitaalisen mainonnan kanssa. Myös mainonnan levittäminen laajalle alueelle on perinteisin keinoin kalliimpaa. Netissä mainostaminen on parhaassa tapauksessa ilmaista.

Moni tekee digimarkkinointia mm. sosiaalisessa mediassa. Some mahdollistaa tiettyjen tilien seuraamisen, jolloin kohdeyleisö on yleensä valmiiksi kiinnostunut aiheesta. Netissä pystyy perustamaan erilaisia profiileja, sivuja ja ryhmiä, joiden jäsenet näkevät yrityksen julkaisut ensisijaisesti. Näistä julkaisuja voi jakaa edelleen, jolloin voidaan tavoittaa entistä laajempi kohderyhmä. Vuorovaikutus on myös tärkeässä osassa, sillä somen kautta seuraajien on mahdollista kysyä kysymyksiä ja antaa kommentteja.

Digitaalisen mainonnan muodossa mainoksia on helppo personoida. Asiakkaille voi koota tietynlaisia mainoksia, joissa on otettuna huomioon mainoksen näkevä taho. Mainontaa voi suunnitella erikseen tietyille ryhmille. Tähän hyvänä esimerkkinä voi mainita Facebookin ryhmät, joissa jäseniä yhdistää tietty asia. Mainonnan voi suunnitella tämän mukaan.

Digimarkkinointiin kannattaa ehdottomasti tutustua, kun halutaan satsata tehokkaaseen markkinointiin ja uusien asiakkaiden löytämiseen. Digitalisaatio kuuluu vahvasti nykyaikaan ja asiakkaat käytännössä ovat Internetissä. Oman liiketoiminnan tuloksia saadaan tehostettua ja brändiä kasvatettua olemalla näkyvä tekijä, jonka asiakkaat löytävät mahdollisimman pienellä kynnyksellä.

Digimarkkinointia voisi nykyään sanoa jo välttämättömäksi, mikäli haluaa menestyä kovassa kilpailussa. Kilpailevat yritykset todennäköisesti panostavat omaan digimarkkinointiin, kasvattaen omaan yleisöään ja asiakaskantaansa. Tästä syystä kilpailusta ei kannata jättäytyä, vaan on kannattavaa panostaa itsekin digitaaliseen markkinointiin.